O nama

Pharmacon Žepče

Odlučili ste da vaš posao bude prodaja farmaceutskih proizvoda, da imate apoteku i kupcima želite ponuditi, ono što im je ponekad jednako važno kao i hrana, lijekove i prateće proizvode. Opskrbiti vašu apoteku paletom farmaceutskih proizvoda možete na mnogo načina. Pharmacon Žepče jedan je od najpouzdanijih. U tako osjetljivoj oblasti trgovine gdje su greške, neznanje i improvizacija nedopustivi donosimo duh zapadne stručnosti, poslovnosti i odgovornosti.

Poslovni objekat Pharmacon, ostvarenje je životnog sna Katarine i Ede Halilić, bračnog para koga je rat odveo od njihovog rodnog Žepča. Zamisli o pokretanju poslova u farmaceutskoj branši pretvaraju u zbilju u izbjeglištvu. Povratkom u rodni grad firma od novembra 2001. godine prerasta u ono što je danas.

Preduzeće za veletrgovinu lijekovima, sanitetskim materijalom te pomoćnim ljekovitima sredstvima.

U Pharmaconu je uposleno sedam radnika, medju kojima su i tri magistra farmacije koji su svojim radnim angažmanom u svakom trenutku na usluzi našim cijenjenim komitentima.

Koncept Pharmacona jasno je defeinisan, u svojoj ponudi imati proizvode najpoznatijih i provjerenih farmaceutskih kompanija iz Bosne i Hercegovine i svijeta. Ovdje se možete opskrpiti proizvodima Bayera, Krke, Plive, Belupa, Leka, Alkaloida. Nabrajanje bi predugo potrajalo. 90 tvrtki iz zemlje i svijeta sa preko 3500 hiljade artikala čine ponudu naše firme i stoje vam na raspolaganju u našem skladištu. Ono što nas čini tako prepoznatljivim dobavljačem i poželjnim poslovnim partnerom naša je dostavna mreža. Naši komitenti uglavnom govore vrijeme je novac. Princip je jednostvan. Artikli iz Pharmaconove ponude koji se naruče do 12 sati svakog radnog dana, istog se dana dostavljaju na bilo koju adresu u Bosni i Hercegovini.

Pharmacon je informacijski uvezan sa svojim dobavljačima i sa kupcima. Komunikacija je jednostavna i moguća u svakom trenutku. Odnos sa apotekarima nije jednosmjeran i ne završava se potpisivanjem fakture. Saradnja, to je prava rijec. Ovakav odnos je već prepoznat od kupaca,a lista preduzeća koja snadbjeva Pharmacon, svakim danom sve je veća. U ovom treutnku ih je vise od 200. Prostor na kojem djeluju cijela je Bosna i Hercegovina.

U cilju unaprijeđenja proizvoda plasmana kupcima, utemeljena je i privatna zdravstvena ustanova Halilić, u čijem su sastavu trenutno apoteke Stari grad Maglaj, apoteka Tina Žepce, apoteka Dina Begov Han i apoteka Merima Zenica. To je tek početak. Uzlazna linija je ono što Pharmacon odlikuje od samog osnivanja. Takvi su nam planovi i za budućnost. Razvijanje apotekarske mreže u regionu i još bolje informatičko uvezivanje sa dobavljačima i kupcima i jačanje dostavne mreže kroz povećanje voznog parka i skraćivanje vremena za dostavu.

Informacija na licu mjesta u vašem objektu i sa vašim osobljem i komitentima. Ako ste od onih koji vole direktan razgovor dođite u središte preduzeća. U poslovni centar XP u Žepcu, koji se nalazi uz magistralni put M-17. Na raspolaganju vam je i centralni telefonski broj 032 884-002, te e-mail pharmacon@tel.net.ba . Finansijsko poslovanje Pharmacona odvija se preko IK i Raifeissen banke . Imati apoteku to je odgovoran posao.

Ako nemate pravog lijeka ne treba vam ni apoteka. Pharmacon Žepče, ime koje treba upamtiti.